Laserdome- actionfylld aktivitet

Vill familjemedlemmarna utmana varandra på en riktigt spännande fight? Eller har barnen ett kompisgäng som vill uppleva något actionfyllt och spännande? Då kan det vara kul att prova

Laserdome.

Vad är Laserdome?

Aktiviteten ”Laserdome” har funnits i minst ett 20-tal år i Sverige men är fortfarande mycket populärt bland både barn och vuxna. Spelet, eller aktiviteten, går ut på att man i en mörk miljö, oftast upplyst på vissa ställen med fluorescerande ljus, går omkring och försöker träffa varandra med (ofarliga) ljusstrålar från ett leksaksvapen. Man har på sig skyddskläder i form av blinkande västar och man får endast sikta på vissa ställen av kroppen.

Hur spelar man?

Man spelar ofta i lag med tre medlemmar i varje. Det gäller att hålla tungan rätt i mun så att man inte råkar skjuta en ljusstråle på någon i det egna laget. Det är lätt gjort, eftersom det är mörkt, men fyllt av blinkande ljus och föremål att gömma sig bakom. Ibland finns också speglar som lurar ögat så att man till och med råkar sikta på sig själv.

Som tur är gör det inte så mycket om man råkar skjuta fel. ”Vapnen” är ofarliga och det som händer när man blir träffad är att ens eget vapen inte fungerar under några sekunder, men därefter kan man spela igen.

Efter matchen räknas varje spelares poäng ihop och man kan se vem som varit bäst på att gömma sig och samtidigt pricka de andra. Både bästa lag och spelare koras om man vill.

För vuxna?

Som vuxen kan man välja hänga på barnen och kasta sig ut i mörkret. Räkna med grym träningsvärk efteråt! Adrenalinet gör att man inte märker att man i stridens hetta sprungit omkring med hukade ben, förrän efteråt när den brutala lårvärken sätter in.

Är man inte så stridslysten utan har behov av lugn och ro kan man ta en kopp kaffe i det café som oftast finns i anslutning till laserdomerummet. Här kan även barnen ta en pizzabit eller dricka efter en rolig aktivitet när energin behöver fyllas på.