Bio- ett klassiskt alternativ

Vissa dagar, när regnet öser ned och man är riktigt trött är det svårt att orka iväg till badhus, lekland eller andra fartfyllda aktiviteter. Det behöver inte vara så att man har tråkigt, ibland kommer det en riktigt efterlängtad film. Oavsett anledning är bio oftast en mycket lyckad sysselsättning.

Biljetter- budget eller lyx?

Nuförtiden finns flera olika biljetter att välja på. Klassisk bio i en stor salong med sköna stolar är alldeles tillräckligt. Det är en härlig upplevelse att få sjunka ned i fåtöljen och skratta åt några fyndiga reklamfilmer innan ljuset tänds för att därefter släckas ned igen innan den riktiga filmen börjar.

Vill man gå upp ett snäpp i bioupplevelse kan man för många filmer välja en 3D-variant. Då köper man speciella 3D-glasögon samtidigt med biljetten och kan njuta av specialeffekter under filmen. Biobiljetter till 3D-visningarna är oftast dyrare än vanliga, plus att glasögonen kostar en slant, men glasögonen får man behålla. Vid nästa biobesök kan man återanvända glasögonen som finns i både barn- och vuxenstorlek.

Den lyxigaste varianten av bio som finns på många biografer är biovisning i en VIP-salong. Vid ett sådant besök sitter man i en salong med mycket färre, justerbara stolar och har dessutom tillgång till en exklusiv lounge att vänta i före filmen.

Biogodis

När man går på bio hör biogodis till, tycker många. Biograferna erbjuder popcorn och andra snacks, drickor och godis. Ofta är dessa varor ganska dyra att köpa på biografen så ett tips kan vara att istället köpa exakt samma sorts dricka och godis i en livsmedelsbutik innan man går in på bion. Popcorn kan dock vara värt att lyxa till det med om man har råd, och köpa på biografen. Det är ändå godast med färska, nypoppade, varma popcorn.

Kan man jobba?

Behöver man roa barnen medan man själv skriver klart en viktig jobbrapport är bio inget bra alternativ- mobiler och annat är inte tillåtet på bio. Möjligen kan man passa på att smygsova lite i mörkret men bäst utbyte får man genom att njuta av filmen med barnen. Då får man en gemensam upplevelse att prata om.