Bounce – studsigt lekland

En variant av lekland som kommit till Sverige på senare år kallas för Bounce och är ett enormt studsmatteland för barn med spring i benen.

Vad finns på Bounce?

Olika Bounceanläggningar är olika utrustade med studsmattor men några olika huvudtyper av studsiga aktiviteter brukar finnas. Dessa är studsmattor med extra studs, frihoppning, en plats för specialkomponerade ned i en airbag eller skumgummigrop samt ”dodge ball”.

Studsmattor med extra studs

Studsmattor med extra studs är helt enkelt vad det låter som, man kommer extra högt när man hoppar, en rolig upplevelse.

Frihoppning

Det är förstås kul att bara hoppa studsmatta och på Bounce finns stora ”fält” av flera studsmattor intill varandra och även sneda studsmattor vid väggarna så att man kan njuta av att studsa runt i ett stort område. Bara att studsa fram och tillbaka tills benen fått nog.

Specialhopp

Volter och andra mer vågade hopp kan vara mindre lämpliga att göra på de vanliga studsmattorna som dels har kanter, dels ofta även används av andra barn samtidigt. Därför finns speciella ställen där man, från en trampolin, kan hoppa ned i en skumgummigrop eller airbag som dämpar stötar och skyddar nackar. Här kontrolleras att bara en i taget hoppar så att man kan testa det där super-hoppet man drömmer om att göra, under säkra förhållanden.

Dodge ball

Dodge ball kommer från USA från början och går ut på att man ska pricka varandra med en mjuk boll. Man är två lag och det lag som sist har en spelare kvar vinner. Man får skydda sig med händerna eller bollen. Att spela detta på studsmattor är krävande, men studsigt och roligt.

För vuxna?

Självklart kan vuxna också ha kul i ett studsmatteland men om man behöver jobba ikapp lite på jobbet på distans funkar det alldeles utmärkt och man kan lugnt jobba en stund utan dåligt samvete- i ett studsmatteland har barnen garanterat kul ändå.

Kanske kan man även tillåta sig som vuxen att njuta av en stunds nöjesspel på mobilen eller datorn. Man kan t.ex. prova gratisspel på något av alla onlinecasinon som finns.